U zocht op:
  • Recepten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken
  • Producten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken

Stracciatella-tulband met mango en ijs

20 min bereidingstijd
50-55 min in de oven

Wat heb ik nodig:

personen
  • 125 g Aviko Rösti Original, ontdooid
  • 125 g ongezouten roomboter, op kamertemperatuur
  • 125 g suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 2 eieren
  • 2 el volle yoghurt
  • 125 g zelfrijzend bakmeel, gezeefd
  • 75 g pure chocolade
  • Rasp van 1 sinaasappel
  • 2 mango’s, in schijfjes
  • Poedersuiker
  • 1 liter vanilleroomijs
  • Keukenmachine of mixer, ingevette tulbandvorm (inhoud 1,2 liter)

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor tot 160 ºC. Klop in de keukenmachine of met de mixer de boter met de suiker, de vanillesuiker en een snuf zout romig. Klop er een voor een de eieren en daarna de yoghurt door.
  • Klop het bakmeel erdoor. Hak de chocolade in stukjes van 4-5 mm. Schep de chocolade met de rösti en de sinaasappelrasp door het beslag. Schep het beslag in de vorm.
  • Bak de tulband in de voorverwarmde oven in 50-55 minuten goudbruin en gaar. Laat de cake in de vorm 10 minuten afkoelen. Stort de cake op een taartrooster en laat verder afkoelen tot kamertemperatuur.
  • Zet de tulband op een mooie schaal en verdeel de mango rond de cake. Bestrooi de tulband met poedersuiker en serveer in plakjes, met een bol ijs.

 

Klassieke kersttulband met een twist: zonder sukade en rozijnen, maar met romige rösti, frisse sinaasappel en stukjes chocolade. Lekker met vers fruit en een bol ijs.

 

Tip: Test met een satéprikker of de cake gaar is: die moet er weer schoon uitkomen. Plakt er nog beslag aan, zet de cake dan 5 minuten terug in de oven en controleer daarna opnieuw.

Benodigd product

Voedingswaarden per persoon

  • 475 kcal
  • 24 g vet waarvan 15 g verzadigd
  • 57 g koolhydraten
  • 7 g eiwit
  • 2 g vezels
  • 0,4 g zout

Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen Iemand uitnodigen