Stracciatella-tulband met mango en ijs
20 min bereidingstijd
50-55 min in de oven
Wat heb ik nodig:
personen
Bereiding:
- Verwarm de oven voor tot 160 ºC. Klop in de keukenmachine of met de mixer de boter met de suiker, de vanillesuiker en een snuf zout romig. Klop er een voor een de eieren en daarna de yoghurt door.
- Klop het bakmeel erdoor. Hak de chocolade in stukjes van 4-5 mm. Schep de chocolade met de rösti en de sinaasappelrasp door het beslag. Schep het beslag in de vorm.
- Bak de tulband in de voorverwarmde oven in 50-55 minuten goudbruin en gaar. Laat de cake in de vorm 10 minuten afkoelen. Stort de cake op een taartrooster en laat verder afkoelen tot kamertemperatuur.
- Zet de tulband op een mooie schaal en verdeel de mango rond de cake. Bestrooi de tulband met poedersuiker en serveer in plakjes, met een bol ijs.
Klassieke kersttulband met een twist: zonder sukade en rozijnen, maar met romige rösti, frisse sinaasappel en stukjes chocolade. Lekker met vers fruit en een bol ijs.
Tip: Test met een satéprikker of de cake gaar is: die moet er weer schoon uitkomen. Plakt er nog beslag aan, zet de cake dan 5 minuten terug in de oven en controleer daarna opnieuw.
Benodigd product
Voedingswaarden per persoon
- 475 kcal
- 24 g vet waarvan 15 g verzadigd
- 57 g koolhydraten
- 7 g eiwit
- 2 g vezels
- 0,4 g zout
Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen Iemand uitnodigen